ГоловнаПолітика

Українці вважають можливим розширення окупованих територій, - опитування

Конфлікт із Росією навряд чи втримається в межах Донбасу і Криму

Українці вважають можливим розширення окупованих територій, - опитування
Фото: lb.ua

Більше половини українців вважають можливим розширення зони конфлікту й окупації України за межі Луганської, Донецької областей та Криму. Таку думку висловили 54,2% громадян під час соціологічного дослідження, проведеного Інститутом Горшеніна.

Зокрема, 18,9% опитаних вважають, що розширення зони конфлікту "дуже ймовірне", а ще 35,3% - "радше ймовірне". Тільки 7,1% респондентів зовсім не допускають такої можливості, а 24,7% назвали такий сценарій "радше неможливим".

Більшість українців також вважають, що не можна задовольнятися миром в обмін на передачу Криму і Донбасу до складу Росії - таку думку висловили 54,4% громадян. Приблизно кожен четвертий (24,6%) вважає, що такі умови миру прийнятні. Ще 21,1% опитаних не змогли визначитися з відповіддю на це питання.

Приблизно дві третини опитаних вважають, що мінські домовленості і закон про особливий статус Донбасу не допомогли встановити мир в Україні. На запитання "Чи вдалося за рахунок підписання мінських домовленостей, ухвалення законів про особливий статус Донбасу та про амністію учасників незаконних збройних формувань досягти миру в Україні?" ствердно відповіли тільки 20,7% респондентів. 65,1% громадян відповіли "ні", ще 14,3% вагалися з відповіддю.

Всеукраїнське соціологічне дослідження було проведено Інститутом Горшеніна 12-21 жовтня 2014 року. Усього, згідно з вибіркою, з урахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення України, було опитано 2000 респондентів, які репрезентують доросле населення України віком від 18 років (крім АР Крим, Донецької та Луганської областей). Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 2,2%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram