ГоловнаПолітика

Сюмар: Бакуліну дешевше підкупити виборців, ніж проводити кампанію

Екс-голові "Нафтогазу" вистачить менш ніж мільйон доларів, щоб пройти в Раду

Сюмар: Бакуліну дешевше підкупити виборців, ніж проводити кампанію

Медіа-експерт Вікторія Сюмар, яка балотується в Раду за списком "Народного фронту", прокоментувала ситуацію на 106-му окрузі в Сєвєродонецьку, де йде у мажоритарці екс-голова "Нафтогазу" Євген Бакулін.

"Я говорила сьогодні [17 жовтня] з Арсеном Аваковим, він сказав, що вже понад двадцять справ порушено за підкуп виборців. Дуже показово - це приклад колишнього голови НАК "Нафтогаз" Євгена Бакуліна, проти якого було порушено кримінальну справу і який лише за трьома епізодами завдав збитків державі 4 мільярди американських доларів. Сьогодні ця людина у 106 окрузі формує нову мережу", - сказала Сюмар у програмі "Шустер LIVE".

Вона заявила, що Бакулін, переховуючись за кордоном, водночас купує голоси. Суть схеми така: людина, залишаючи свої паспортні дані, отримує 200 гривень.

"Я підрахувала, що підкупити таким чином виборців йому на порядок дешевше, ніж провести повноцінну виборчу кампанію. Для того, щоб виграти вибори у мажоритарному окрузі, треба 35 тисяч виборців. Тобто менше, ніж за один мільйон доларів він потрапляє у Раду", - сказала Сюмар.

Нагадаємо, МВС уже відкрило справу про підкуп виборців на користь Бакуліна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram