ГоловнаПолітика

Міліція відкрила справу про підкуп виборців на користь Бакуліна

У Сєвєродонецьку дають 200 гривень в обмін на голос за екс-голову "Нафтогазу"

Міліція відкрила справу про підкуп виборців на користь Бакуліна
Архив
Фото: www.investgazeta.net

Слідчий відділ Сєвєродонецького міського управління внутрішніх справ Луганської області порушив два кримінальні провадження за ознаками злочину відповідно до статті 157, частина 1 КК України - підкуп виборців на користь кандидата в народні депутати від "Опозиційного блоку", екс-голови НАК "Нафтогаз Украни" Євгена Бакуліна. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook.

"Два епізоди - від 15 і 17 жовтня. В обох випадках мова йде про спробу підкупу. Пропонується грошову винагороду 200 гривень в обмін на голосування за кандидата Бакуліна на виборах 26 жовтня. Ведеться досудове слідство", - повідомив він.

Як повідомляє Аваков, на сьогодні від початку виборчого процесу порушено 141 справу з підкупу виборців. Найбільшу кількість таких справ зареєстровано в Запорізькій (14), Київській (11), Харківській (11) Одеській (15), Житомирській (9), Донецькій (7) областях та у м. Києві (14).

Він закликає повідомляти про факти підкупу в міліцію або безпосередньо радникові Антону Геращенкові в Facebook.

Нагадаємо, колишній голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін, проти якого порушено кримінальну справу за підозрою в розкраданні, балотується на виборах у мажоритарці від "Опозиційного блоку" в 106-му окрузі, з центром у місті Сєвєродонецьку.

Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року. В березні 2014 року чиновника затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах. 25 квітня Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу 10 млн грн.

18 вересня стало відомо, що справу Бакуліна закрито, але вже наступного дня її відновили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram