ГоловнаПолітика

Турчинов оприлюднить імена депутатів, які не підтримають антикорупційні закони

Засідання парламенту почалося за дуже низької явки

Турчинов оприлюднить імена депутатів, які не підтримають антикорупційні закони
Фото: Макс Левин

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов пообіцяв оприлюднити імена депутатів, які сьогодні не проголосують за антикорупційні закони.

Про це він сказав на засіданні уряду.

"Я підтримую пропозицію Олега Тягнибока, який виступав з парламентської трибуни, щодо публікації всіх результатів голосування з антикорупційного пакету - хто голосував за, хто проти, хто був відсутній в залі", - сказав він. За його словами, Україна має знати, хто в цій Раді не хоче боротися з корупцією.

Таку заяву він зробив у зв'язку з тим, що на ранкове засідання зареєструвалося всього 232 депутати.

Втім, після виступу Турчинова кількість карток в залі збільшилася: за те, щоб внести до порядку денного законопроекти про Антикорупційну службу, Національну службу боротьби з корупцією і про систему спеціальних суб'єктів у сфері боротьби з корупцією, вже проголосували 250 чоловік. Також депутати вирішили розглядати порядок денний за скороченою процедурою.

Нагадаємо, що сьогодні парламент має розглянути кілька антикорупційних законів, зокрема №4284а про затвердження антикорупційної стратегії на 2014-2017 роки, в якій передбачається введення державного фінансування партій, №5085 про створення Національного антикорупційного бюро, №5125 і 5125-1 про антикорупційну службу, а також №513 і 5113-1 про запобігання корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram