ГоловнаПолітика

У бандформуванні ДНР уже не хочуть до Росії

Бойовики навіть не планували проводити референдум про входження в РФ

У бандформуванні ДНР уже не хочуть до Росії
Фото: Макс Левин

Так званий "голова Верховної ради ДНР" Борис Литвинов виступив проти об'єднання з Росією, хоча раніше бойовики регулярно експлуатували це питання, щоб залучити на свій бік проросійськи налаштованих жителів Донецької області. Про це Литвинов заявив на прес-конференції, пишуть Донецкие вести.

"Були припущення, тільки висловлювання, в планах такого референдуму (про приєднання до Росії) не було", - сказав він, не заперечуючи, що деякі "лідери революції" і частина населення закликали "піти під Росію".

У лютому Росія захопила український Крим, а в березні провела там так званий "референдум", котрим виправдала в очах росіян окупацію півострова (розвинені країни світу не визнають результатів березневого опитування в Криму і вважають півострів українським). На Донбасі терористи використовували цей приклад у своїй агітації.

"Я розумів від початку, що такого бути не може і не підтримував ідею про те, щоб ми увійшли до складу Росії... Яка різниця між олігархічною Україною і нехай більш патріотичною, більш російською, але олігархічною Росією? Суттєвої різниці не видно. Іти в ту систему безпосередньо не було сенсу... Наше населення хотіло антиолігархічну модель, це відразу було зрозуміло й однозначно висловлено... Стати суб'єктом Росії - це не треба ні нам, ні Росії сьогодні", - сказав Литвинов.

Він упевнений, що в ДНР "ми свою економічну модель повинні вибудувати самі".

Литвинов також виступив проти об'єднання із самопроголошеною ЛНР у так звану "Новоросію" найближчим часом. "Проект Новоросія - це образ майбутнього, не сьогоднішнього, а завтрашнього або післязавтрашнього", - підсумував Литвинов.

Нагадаємо, за час перемир'я на сході України загинули вже 56 українських військових і 32 мирних жителі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram