ГоловнаПолітика

Луганська ОДА заявила про розкол в ЛНР

У ватажка терористів Плотницького з'явилася агресивна опозиція

Луганська ОДА заявила про розкол в ЛНР
Игорь Плотницкий

Луганська обласна адміністрація заявила, що в терористичному угрупованні ЛНР стався розкол.

Як повідомляється на сторінці ЛОДА у "Фейсбуці" в ЛНР виникла "партія війни", яка ігнорує мінські домовленості і хоче змістити ватажка ЛНР Ігоря Плотницького, який їх підписав. У цю групу нібито входять ЛНР-івські "міністр МВС" Ігор Корнет, "міністр оборони" Олег Бугров (у його підпорядкуванні батальйон "Зоря"), "прем'єр-міністр" Геннадій Циплаков, "міністр палива" Дмитро Ляпін.

Також до них приєднується ватажок батальйону "Дон" на прізвище Орлов, чиї бойовики обстрілюють Щастя із селища Весела Гора.

За даними ЛОДА, "Дон" і "Зоря" складаються переважно з чеченців і сербів та діють з особливою жорстокістю. "Своїми діями вони дуже схожі на підрозділи СС", - йдеться в повідомленні.

Є також інформація, що окрім цих розборок, в ЛНР виділився так званий "31 округ війська Донського", який базується в Первомайську, Стаханові та Ірміному. Цією групою керують Павло Дрьомов зі Стаханова, самопроголошений мер Первомайська Євген Іщенко, колишній мер Стаханова Сергій Живлаков і якийсь російський злочинець на прізвисько "Малюк".

"31 округ" постійно стріляє в Попаснянському районі, містах Попасна, Гірське і Золоте.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram