ГоловнаПолітика

У Харкові прокуратура розслідує першу справу про підкуп виборців

"Невідомі" роздавали городянам продуктові набори і листівку кандидата

У Харкові прокуратура розслідує першу справу про підкуп виборців
Фото: evplanet.org

У Харкові відкрито перше кримінальне провадження за фактом підкупу виборців на дострокових виборах до Верховної Ради України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Заяву подав представник одного з кандидатів у народні депутати України, який балотується до Верховної Ради в окрузі в Харкові. Він повідомив, що 20-21 вересня в одній з харківських шкіл "невідомі" роздавали харків'янам продуктові набори. До продуктів додавали передвиборну листівку одного із кандидатів у депутати Верховної Ради України.

"Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформоване джерело повідомляє, що скаргу подав представник Олександра Кірша ("Народний фронт"), а до продуктових наборів докладали листівку Володимира Скоробогача - екс-"регіонала", який балотується в окрузі №169 як безпартійний самовисуванець.

За даним фактом прокуратура Київського району Харкова внесла відомості до єдиного реєстру, провадження розглядають за ст. 157 Кримінального кодексу - перешкоджання здійсненню виборчого права.

Нагадаємо, Центрвиборчком зареєстрував 29 політичних партій і більш ніж 2 тисячі кандидатів у депутати в одномандатних округах. Дострокові вибори парламенту пройдуть 26 жовтня в усіх регіонах України, крім окупованого Криму і захоплених бойовиками районів Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram