ГоловнаПолітика

Кернес зобов'язався відновити пам'ятник Леніну

Мер заявив, що монумент мав культурну цінність

Кернес зобов'язався відновити пам'ятник Леніну
Фото: @StudMedia

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що влада міста відновить пам'ятник Леніну на площі Свободи.

Заява Кернеса є на сайті міськради.

"Сьогодні вночі по-варварськи зруйнували пам'ятник Леніну. Це був найбільший монумент Леніну в Україні - пам'ятник монументального мистецтва місцевого значення. Пам'ятник знаходився на державному обліку як об'єкт культурної спадщини. Але монумент зруйнували. Повалили на землю. Уламки розібрали на сувеніри ті люди, які цей пам'ятник люто ненавиділи", - нарікає мер.

Кернес заявив, що демонтаж пам'ятника активістами - "це пряме порушення Закону щодо забезпечення безпеки мирних зібрань громадян України". Також він обурений тим, що міліція не втручалася.

"Щоб не витрачати багато слів, скажу одне - пам'ятник Леніну на площі Свободи в Харкові ми обов'язково відновимо", - резюмував він.

Нагадаємо, вдень у неділю в Харкові кілька тисяч проукраїнських активістів провели мітинг, а ввечері повалили пам'ятник Леніну на центральній площі міста - площі Свободи. Міліція відреагувала порушенням кримінального провадження, після чого глава області Ігор Балута видав розпорядження про демонтаж пам'ятника. У підсумку міліція справу закрила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram