ГоловнаПолітика

Путін обіцяє не змінювати чинного торгового режиму з Україною

Президент Росії розмовляв з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу

Путін обіцяє не змінювати чинного торгового режиму з Україною
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін обіцяє, що змін чинного двостороннього торговельного режиму між Україною і Росією не буде.

Про це він сказав під час телефонної розмови з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, йдеться в повідомленні прес-служби Європейської комісії.

Сторони наголосили, що згідні зі спільним рішенням на тристоронніх переговорах у Брюсселі (Бельгія) 12 вересня.

"Президент Путін підтвердив, що не буде змін поточного двостороннього торговельного режиму між Росією і Україною", - наголошено в повідомленні.

Сторони також обговорили енергетичну ситуацію і вирішили, що має відбутися тристороння зустріч на рівні міністрів.

Баррозу наголосив на необхідності повного виконання домовленостей про припинення вогню.

Сторони погодилися, що ці кроки мають сприяти політичному і мирному вирішенню в повній повазі до суверенітету і територіальної цілісності України.

Згідно з повідомленням прес-служби російського президента, під час телефонної розмови було обговорено низку актуальних питань відносин Росії та Європейського Союзу.

"Особливу увагу приділено практичній реалізації досягнутої за підсумками тристоронніх консультацій в Брюсселі 12 вересня домовленості про відтермінування застосування Угоди про асоціацію України з ЄС до 1 січня 2016 року", - наголошено в повідомленні.

Сторони підкреслили важливість продовження діалогу про безперебійне постачання російського газу у Європу через територію України.

Нагадаємо, 12 вересня Євросоюз, Україна і Росія домовилися відкласти початок дії зони вільної торгівлі ЄС та України до 2016 року зі збереженням скасування митних зборів ЄС для українських товарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram