ГоловнаПолітика

ГПУ порушила справу проти Пшонки за "наїзд" на фірму Корнацького

Ще одну справу відкрито за фактом привласнення 50 млн грн одного з банків

ГПУ порушила справу проти Пшонки за "наїзд" на фірму Корнацького
Фото: http://ria.ru/

Генпрокуратура відкрила ще два кримінальні провадження проти колишнього генпрокурора Віктора Пшонки та його сина, народного депутата Артема Пшонки у зв'язку зі спробою привласнити землі Агрофірми Корнацьких і з присвоєнням 50 млн грн ПАТ "Банк Перший".

Як розповів речник Генпрокуратури Юрій Бойченко на брифінгу, Генпрокуратура 18 серпня розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем Віктором Пшонкою, "який, діючи разом зі своїм сином, народним депутатом, організував через підпорядковані йому органи прокуратури та інші державні органи відкриття низки кримінальних проваджень і позовів до суду проти співробітників ТОВ "Агрофірма Корнацьких" з метою заволодіти землями вартістю близько $200 млн".

Власник фірми Аркадій Корнацький 2012 року безуспішно балотувався до Верховної Ради від партії "Батьківщина".

За словами Бойченка, провадження відкрито за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки).

Він також повідомив, що Генпрокуратура почала досудове розслідування у кримінальному провадженні "за фактом викрадення колишнім генпрокурором і його сином із ПАТ "Банк Перший" грошових коштів на суму 50 млн грн, отриманих від Національного банку України як стабілізаційний кредит".

Цю справу, як зазначив речник Генпрокуратури, розслідують за ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розкрадання майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

При цьому Бойченко нагадав, що екс-генпрокурор і його син нині поза межами України, вони в розшуку. Щодо подання про позбавлення депутатських повноважень Артема Пшонки, то, за його словами, це питання вирішують, наразі такого документа немає.

Нагадаємо, Генпрокуратура також розслідує кримінальні провадження проти Віктора Пшонки за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах, зловживання владою та хабарництва. Крім того, він фігурує у справі за фактом тиску на голову Української православної церкви (Московського патріархату) митрополита Володимира (Сабодана) з метою усунути його від управління церквою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram