ГоловнаПолітика

В ЄС назвали вбивство на Донбасі почесного консула Литви терактом

Ештон закликала Росію негайно припинити дестабілізацію в Україні

 В ЄС назвали вбивство на Донбасі почесного консула Литви терактом
Фото: EPA/UPG

Євросоюз розцінив викрадення і вбивство почесного консула Литви Миколи Зеленця на Донбасі як терористичний акт.

Про це заявив у Брюсселі в ніч на 23 серпня спікер верховної представниці ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на інформаційне агентство dpa. Представник зазначив, що причетних до цього злочину слід притягнути до відповідальності і вони повинні постати перед судом.

Миколу Зеленця вбили "незаконні збройні формування в Луганську", йдеться в заяві Кетрін Ештон, опублікованій на сайті Європейської дипломатичної служби. Очільниця європейської дипломатії підкреслила, що трагічна смерть Зеленця "знову показує необхідність покласти край насильству і зробити кроки для деескалації кризи" в Східній Україні.

Вона закликала Росію негайно припинити дії, що дестабілізують ситуацію в сусідній країні, і приєднатися до спільних зусиль з відновлення миру і безпеки в Україні.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що бойовики на сході України викрали і вбили почесного консула Литви в Луганській області Миколу Зеленця. Міністерство закордонних справ України висловило співчуття родині вбитого і вимагає знайти і покарати винних у його загибелі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram