ГоловнаПолітика

Частина російських вантажівок з "гуманітаркою" повертається до РФ, - ЗМІ

У Росії кажуть, що це автомашини, які вже розвантажили допомогу

Частина російських вантажівок з "гуманітаркою" повертається до РФ, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Частина вантажівок російського "гуманітарного конвою" повертається до Росії.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на свого кореспондента, передає "РБК-Україна".

Так, репортер AP побачив у суботу вранці чотири вантажівки, які очікують на перетин кордону з російським містом Донецьк.

Про те, що частина російських вантажівок повертається до РФ, повідомляють і РИА "Новости".

"Перші кілька десятків вантажівок з російського "гуманітарного конвою", які "доставили допомогу для сходу України", виїхали з КПП "Донецьк" і перебувають на російській території", - повідомляє видання.

Постпред РФ в ООН пояснив "вторгнення" російського конвою наявністю швидкопсувних продуктів

За його даними, вантажівки виїхали з КПП і попрямували в бік міста Каменськ-Шахтинський, де "гуманітарна" колона перебувала кілька днів до відправки в Україну. Наразі на оформленні на КПП перебуває друга партія з декількох десятків білих КамАЗів. Російські митники планують сьогодні оформити всі вантажні автомобілі, які доставили "гуманітарний вантаж" в Україну, а тепер повертаються до Росії.

За словами представника Південного митного управління РФ Раяна Фарукшина, "митні операції вже проведено стосовно першої партії машин, що складається з 34 вантажівок. Вони вже в'їхали в РФ". Він уточнив, що всього передбачається шість партій вантажівок, які будуть за чергою заїжджати на пункт пропуску "Ізварине - Донецьк" для огляду.

Нагадаємо, у п'ятницю, 22 серпня, не чекаючи дозволу української сторони, ігноруючи міжнародні норми, Росія направила на територію України КамАЗи з так званою "гуманітарною допомогою".

Раніше Євросоюз і США заявили, що Росія порушила український кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram