ГоловнаПолітика

Європейська федерація журналістів збереться у Москві без делегацій з України, Польщі та Грузії

Журналісти протестують проти анексії Криму Росією

Організації двох країн - Польщі та Грузії - першими відгукнулися на заклик українських колег бойкотувати з'їзд Європейської федерації журналістів (ЄФЖ) у Москві 20-22 листопада 2014 року. Про це LB.ua повідомили у Незалежній медіа-профспілці України. У профспілці сподіваються, що їхній приклад наслідують й інші журналістські організації.

Раніше Національна спілка журналістів України і Незалежна медіа-профспілка заявляли про неприпустимість проведення зборів ЄФЖ у Росії через анексію Криму.

"Ми засуджуємо дії Російської Федерації як держави-агресора, яка, вперше з часів Другої світової війни, здійснила анексію, порушивши територіальну цілісність суверенної держави", - йшлося у заяві.

Першою бойкот підтримала Польська асоціація журналістів. Сьогодні ж стало відомо і про рішення Незалежної асоціації журналістів Грузії не їхати на зустріч ЄФЖ у Москву. Всього у Європейську федерацію журналістів входять організації з 38 країн світу.

Нагадаємо, журналістські організації різко засудили спробу депутатів ввести в країні цензуру у вигляді закону "Про санкції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram