ГоловнаПолітика

Міліція взялася за запорізьких депутатів-спільників екс-"смотрящого" Анісімова

Олену Бондаренко заарештовано, а Олександра Валікова оголошено в розшук

 Міліція взялася за запорізьких депутатів-спільників екс-"смотрящого" Анісімова
Елена Бондаренко
Фото: http://z-city.com.ua

Депутатів Запорізької міськради, які вважаються спільниками екс-"смотрящого" за містом Євгена Анісімова (оголошеного в розшук), почали кримінально переслідувати.

Так, 19 серпня в Києві працівники УБОЗ у Запорізькій області затримали депутата Запорізької міськради Олену Бондаренко (фракція Партії регіонів). 20 серпня її заарештували.

Чиновницю підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.189 Кримінального кодексу України - "вимагання, що завдало майнової шкоди у особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження", повідомила прес-служба обласного головкому міліції.

Крім того, ще одного депутата Запорізької міськради, що захищав інтереси Анісімова, Олександра Валікова (ПР) оголошено в розшук, йдеться у відповіді заступника генерального прокурора Анатолія Матіоса на запит громадської організації "Українська справа".

Зокрема, головне слідче управління МВС розслідує вимагання грошей у особливо великих розмірах у власників компаній-перевізників пасажирів громадським транспортом у Запоріжжі.

За версією слідства, з січня 2011-го по листопад 2013-го група осіб з використанням психологічного впливу та загроз обмеження прав потерпілих, вимагала та отримувала гроші у засновників компаній "Хортицькі лінії", "Альфа Транс", "Запоріжавтомотор", "АВБ ПЛЮС", "Запорізькі автомобільні мережі", "Еталон", "ПРОФТАКСІ-1", "Таксомоторна компанія", "Запоріжміськтранс", "Еталон-1" і "Авто Січ".

"У скоєнні цих злочинів обґрунтовано підозрюються Валіков А. В. (депутат міськради), Здорик І. А. (керівник компанії-перевізника "Альянс-Авто"), Дроздов Ю. В. (директор Управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міськради", - йдеться у листі Генпрокуратури.

Зазначається, що підписано повідомлення про підозру Валікова, але не вручено у зв'язку з тим, що він ховається від слідчих, і тому досудове слідство зупинено, а депутата оголосили у розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram