ГоловнаПолітика

Шеремета візьме участь у дострокових парламентських виборах

Міністр економіки і торгівлі хоче бачити у владі нові обличчя

Шеремета візьме участь у дострокових парламентських виборах
Фото: Макс Левин

Міністр економіки і торгівлі України Павло Шеремета, який вчора подав Верховній Раді заяву про відставку, збирається взяти участь у парламентських виборах, якщо "відчує відгук залу". Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю LB.ua.

У розмові з журналістом він визнав, що зараз відкривається вікно можливостей для того, щоб оновити склад Верховної Ради і зробити її ефективнішою. "У тому числі й тому я пішов на цей крок (відставку, - ред.). Тому що можна було пересидіти на посту міністра. Були думки, що, може, не варто здаватися. Але підписувати папери... У міністерстві є люди, які можуть це робити", - сказав Шеремета.

На брифінгу в "Українському кризовому медіа-центрі" (відео) він скаржився, що в обов'язки міністра входить робота з документами, які "не допомагають підвищити ВВП України". Часто це формальні папери, на яких має стояти віза міністра.

Павло Шеремета поки що не знає, з якою політичною силою піде на вибори і чи буде у списках чи просто підтримає якусь із політичних сил.

"Знаєте, у червні 2013 року Петро Олексійович (Порошенко) у Київській школі економіки відповідав на схоже запитання. Його запитали: "То ви йдете на вибори?" Він відповів: "Звичайно. Як виборець". Тобто я, звичайно, піду на вибори. Але в якому статусі - буде видно. Я планую бути політично активним. Але це, знаєте, робота із залом. Якщо буде відгук, я піду. А якщо такого відгуку не буде, то треба буде зайнятися чимось іншим", - сказав міністр (до прийняття відставки депутатами він залишається на посаді).

Пізніше в ефірі "5 каналу", який належить Президенту України Петру Порошенку, Павло Шеремета висловився ще чіткіше: "Я ще не вирішив остаточно, чи піду я як кандидат, відповідно, в якій команді. Можливо, ми зможемо створити свою команду. Подивимося, яка буде реакція з цього приводу. Є ряд організацій, яким я симпатизую. Той самий "Реанімаційний пакет реформ", хоча як організація він не піде на вибори", - сказав Шеремета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram