ГоловнаПолітика

Поранений комбат "Донбасу" поїде в Іловайськ, якщо не прибуде підкріплення

За словами Семенченка, бойовиків в місті удвічі більше, ніж бійців АТО

Поранений комбат "Донбасу" поїде в Іловайськ, якщо не прибуде підкріплення
Архив
Фото: EPA/UPG

Командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко, який отримав поранення в бою в Іловайську, вимагає від командування АТО направити в місто підкріплення.

Про це він написав у своєму "Фейсбуці".

"Чим допомогти? Треба, щоб припинилися безглузді 5-30-хвилинні штурми зовнішніх обводів міста і щоб інші частини зайшли через коридор всередину міста. Наразі це зробив "Дніпро" (батальйон "Дніпро-1", - ред.), щоправда, у дуже незначній кількості", - зазначив Семенченко.

"Я можу сказати, що я збираюся робити з цього приводу: до обіду збираю все, що можу, по засіках, охорону баз, караули в таборі, охорону артилерії, кухарів. Далі чекаю обіцяне підкріплення. Якщо його не буде, єдине, що я можу зробити, це занурити себе разом з цими довбаними крапельницями в машину, наколотися знеболювальних по самісінькі брови і поїхати до бійців. Місто ми не здамо, а все інше нехай буде на совісті тих, хто міг би в один момент змінити всю ситуацію ", - додав комбат.

Семенченко повідомив, що в четвер у "Донбасі" загиблих не було, але 5 осіб отримали поранення, їх евакуювали вертольотом до Дніпропетровська.

Також він змалював сучасну ситуацію в Іловайську.

"У місті тривають бої. Постійно тримаю зв'язок з командирами і бійцями. Хлопці реально зараз разом зі зведеної ротою мотострільців як 300 спартанців. Тільки їх наразі не 300 :(. Постійно обстріли з "Градів", мінометів, АГС. Вузлові точки терористи вже обстріляли. Звідти й велика кількість поранених. У лівій частині міста ми, у правій майже удвічі більша кількість ватних морд. Судячи з полонених, більш як половина - кадрові офіцери і солдати з РФ. Деякі тупо у формі. Вони не просто поодинці розкидані по підрозділах, а працюють вже окремими взводами, тобто це вже реальне військове вторгнення", - зазначив Семенченко.

За його словами, сьогодні бійці почнуть чистити прилеглі квартали. Він також повідомив, що танки бойовиків вже знищено.

Нагадаємо, 18 серпня бійці добровольчого батальйону "Донбас" увійшли в Іловайськ Донецької області. Місто розташовано зі східного боку Донецька у напрямку РФ і має стратегічне значення для сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram