ГоловнаПолітика

Правоохоронці ідентифікували 3,5 тис. терористів

У МВС назвали основні банди бойовиків на сході

Правоохоронці ідентифікували 3,5 тис. терористів
Фото: EPA/UPG

Правоохоронні органи ідентифікували майже 3,5 тисячі терористів на сході країни.

Про це сказав радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, повідомляється на сайті МВС.

З кращих фахівців МВС було створено спільні слідчо-оперативні групи. Зараз правоохоронці задокументували діяльність трьох незаконних збройних формувань, які було створено на території Луганської області під проводом Олексія Мозгового, Валерія Болотова і Миколи Козіцина.

Так, у період з квітня 2014 року по теперішній час на території Луганської області зареєстровано майже 800 злочинів, скоєних цими незаконними бандформуваннями. З них: Болотова - понад 320 злочинів, Козіцина майже 320 злочинів і Мозгового - понад 80.

"Вжитими заходами правоохоронці встановили більш як 1800 членів вищезазначених незаконних збройних формувань, - зазначив Зорян Шкіряк. - З них підконтрольних Болотову - понад 600 осіб, Козіцину - понад 500 чоловік і більш як 400 осіб - Мозговому. Всіх осіб ідентифіковано, багатьом висунуто підозру. Значну кількість терористів оголошено в розшук, решту - затримано".

За словами радника міністра, в Донецькій області було виявлено понад 1500 тисячі осіб, що входили у бандформування, які очолювали Олександр Захарченко ("Захар", "Прем'єр-міністр" самопроголошеної "ДНР", який діє на території Донецька) - 700 осіб, Ігор Безлер ("Бєс", діє на території Горлівки) - понад 600 осіб, та Андрій Борисов ("Чечен", діяв на території Маріуполя) - більш як 200 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram