ГоловнаПолітика

Росія не готова зобов'язатися контролювати кордон, - МЗС

Також РФ не готова визнати перетин кордону та обстріли України зі своєї території

Росія не готова зобов'язатися контролювати кордон, - МЗС
Фото: EPA/UPG

Росія не готова взяти на себе зобов'язання з контролю над кордоном і визнати порушення українського кордону.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на брифінгу за підсумками зустрічі з міністрами закордонних справ Німеччини, Франції та Росії.

"Російська сторона на сьогодні не готова взяти на себе повний рівень зобов'язань щодо забезпечення присутності ОБСЄ, щодо ефективного контролю над українсько-російським кордоном і не готова визнати факти постійного перетину кордону і найманцями, і важкою технікою і, звичайно, факти обстрілів з російської території", - сказав Клімкін.

Міністр зазначив, що саме про це йшлося на переговорах у Берліні.

Разом з тим він підкреслив, що дуже важливо, щоб російська сторона взяла на себе зобов'язання із зазначених питань і вплинула на терористів у Донецьку і Луганську для забезпечення ефективного контролю за кордоном.

Також він зазначив, що критичним питанням є звільнення всіх заручників.

Говорячи про можливу зустріч президентів Петра Порошенка та Володимира Путіна, Клімкін пояснив, що все залежить від них самих.

Нагадаємо, голови МЗС України, РФ, Німеччини та Франції домовилися 17 серпня в Берліні (Німеччина) про подальші зустрічі. На зустрічі в "нормандському форматі" міністри обговорювали питання, пов'язані із ситуацією в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram