ГоловнаПолітика

Російський конвой прямує до КПП бойовиків

Колону супроводжують військові вертольоти

Російський гуманітарний конвой вирушив у напрямку українського прикордонного пункту "Ізварине", який перебуває під контролем бойовиків.

Про це повідомив у твіттері кореспондент Guardian Шон Вокер, що перебуває в місті Каменськ-Шахтинський Ростовської області, інформує Слон.ру.

За словами Вокера, авангард автомобільної колони повернули в Каменськ-Шахтинський на дорогу, що веде на Краснодон і Луганськ. Дорога на Краснодон проходить через КПП "Донецьк" з російського боку і КПП "Ізварине" - з українського. В останні місяці "Ізварине" перебуває під контролем бойовиків.

Журналістка Financial Times Кортні Вівер повідомляє у своєму твіттері, що колону супроводжують військові вертольоти, а також допоміжна військова техніка. За словами Вівер, колона зупинилася в районі Каменськ-Шахтинського.

Про те, що російська колона може в'їхати на територію України через Ізварине раніше повідомляла низка ЗМІ, наприклад "Новая газета". При цьому, за інформацією видання, прес-служба Південного митного управління заявила, що до 13:30 14 серпня не отримувала жодних офіційних документів щодо майбутнього перетину гуманітарним конвоєм кордону через КПП Ростовської області.

13 серпня українська сторона згорнула табір під Харковом, в якому мали прийняти гуманітарну допомогу з конвою. Це зробили після заяв представника Адміністрації президента України Валерія Чалого і голови МВС України Арсена Авакова про те, що українська сторона не збирається пропускати колону. Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пояснив, що Київ готовий прийняти гуманітарну допомогу від Москви, тільки якщо її перевезуть через кордон представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Конвой з 280 КамАЗів виїхав з Підмосков'я 12 серпня. Москва заявила, що машини везуть в Україну 400 тонн круп, 100 тонн цукру, 62 тонни дитячого харчування, 54 тонни медичного майна та ліків, 12000 спальних мішків і 69 електростанцій різної потужності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram