ГоловнаПолітика

"ЛНР" відмовилася від участі у переговорах про гуманітарну місію, - Геращенко

Олексій Карякін не з'явився на засідання, зірвавши таким чином консультації

"ЛНР" відмовилася від участі у переговорах про гуманітарну місію, - Геращенко
Фото: Макс Левин

Самопроголошена "Луганська народна республіка" відмовилася від участі в переговорах про міжнародну гуманітарну місію. Про це заявила уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації на Сході Ірина Геращенко, передає прес-служба Петра Порошенка.

"Президент України виступив з ініціативою, щоб питання міжнародної гуманітарної місії обговорила Тристороння контактна група, яка сьогодні збиралася на консультації. Група запросила на своє засідання представника "ЛНР" Олексія Карякіна, щоб обговорити питання безпеки та маршрут, але він не з'явився, зірвавши консультації", - розповіла Геращенко.

За її словами, це ще раз підтверджує небажання "ЛНР" допомогти мирним жителям, які сьогодні залишаються без води і продовольства через дії бойовиків.

Нагадаємо, 11 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія за сприяння Червоного Хреста вирішила направити в Україну "гуманітарний конвой".

Пізніше Червоний Хрест підтвердив, що отримав від міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова пропозицію брати участь у доставці гуманітарної допомоги в постраждалі райони України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram