ГоловнаПолітика

Розслідування катастрофи "Боїнга" призупинено на невизначений термін

Більша частина експертів покине Україну

Розслідування катастрофи "Боїнга" призупинено на невизначений термін

Група міжнародних експертів, що працювала на місці катастрофи Boeing-777, через постійні обстріли з боку терористів змушена завершити першу фазу пошуків уламків літака і тіл загиблих пасажирів.

Про це йдеться у зведеннях РНБО.

Експерти робочої групи відклали розслідування на невизначений термін. Найближчим часом вони планують обговорити можливі терміни початку другої фази пошукових робіт. Недослідженими залишаються щонайменше 3 територіальні зони з уламками літака. До ухвалення рішення про продовження пошуків більша частина експертів покине Україну, окрім невеликої кількості для здійснення зв'язку та координації.

За даними РНБО, терористи не допускають міжнародних експертів на більшу частину території на місці падіння літака, оскільки вони обладнали там позиції, встановили на них артилерійські системи і вирили цілу мережу окопів.

"Це означає, що ні Росія, ні її найманці ніколи не були зацікавлені в об'єктивному розслідуванні причин катастрофи збитого авіалайнера", - сказано в повідомленні. Нагадаємо, раніше у четвер Нідерланди, які очолюють розслідування, повідомили, що призупиняють пошукові роботи на місці падіння "Боїнга" в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram