ГоловнаПолітика

На Донбасі звільнили 1700 міліціонерів

Групи переатестації перевіряють працівників МВС на детекторі брехні

На Донбасі звільнили 1700 міліціонерів

У Донецькій і Луганській областях звільнено близько 1700 міліціонерів.

"На сьогодні наказами як міністра, так і керівництва Донецької та Луганської областей звільнено близько 1700 чоловік. Це люди, які, скажімо так, не з'явилися на роботу і сьогодні їх місце розташування невідомо", - цитує прес-служба МВС слова начальника Департаменту кадрового забезпечення міністерства Віктора Сливинського.

За його словами, на недавно звільнених від проросійських терористів територіях відбувається процес очищення міліції - працюють спеціальні групи, які вивчають, котрих правоохоронців мають звільнити з лав, а з котрими можна далі працювати.

Міністерство сформувало кілька груп, які мають детектор брехні, фахівців з психологічної та кадрової служби.

На думку Сливинського, переатестувати треба близько 80% особового складу міліції Донецької та Луганської областей, а це близько 20 тис. правоохоронців.

За його словами, вже закінчено перевірку в райвідділах Слов'янська, Краматорська, Артемівки та Дружківки, працює група в Красному Лимані і Костянтинівці Донецької області, а також в райвідділах недавно звільнених населених пунктів Луганщини - Лисичанську, Сєверодонецьку та Рубіжному.

Крім того, начальник Департаменту внутрішньої безпеки МВС Василь Боднар повідомив, що в цілому по Україні останнім часом служба внутрішньої безпеки передала прокуратуру понад 450 матеріалів, де фігурують співробітники міліції. Наразі до кримінальної відповідальності залучають понад 300 співробітників міліції і цей процес триває.

Коли йшла мова про злочини, які інкримінують правоохоронцям, що потрапили в поле зору СВБ, Василь Боднар зазначив, що до службових злочинів (перевищення службових повноважень, хабарі) додалися і чисто кримінальні - створення і участь у незаконних військових формуваннях, участь в розбійних нападах, пограбуваннях, розбоях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram