ГоловнаПолітика

Україна звинуватила Росію в цинізмі через ідею про гуманітарну місію на Донбасі

Україна і весь цивілізований світ не вірять у щирість намірів Росії

Україна звинуватила Росію в цинізмі через ідею про гуманітарну місію на Донбасі
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ України назвало цинічною ініціативу російських колег щодо міжнародної гуманітарної місії в Донецькій і Луганській областях.

Про це повідомляє сайт МЗС України.

"Пропозиція Міністерства закордонних справ Російської Федерації є цинічною хоча б тому, що саме Росія продовжує дестабілізувати ситуацію на сході України", - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що Росія також всебічно підтримує дії терористів і несе повну відповідальність за гуманітарні проблеми у Донецькій і Луганській областях.

Терористи так званих "ЛНР" і "ДНР", серед яких багато громадян Росії, не тільки руйнують інфраструктуру регіону, житлові будинки, системи водо- та електропостачання, а й нападають на лікарні та медиків, викрадають карети швидкої допомоги, зазначають у міністерстві.

У відомстві кажуть, що з червня в Україні створений і ефективно працює Міжвідомчий координаційний штаб, до складу якого увійшли представники організацій системи ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста.

"У тісній взаємодії з ними українська влада вживає ефективних заходів щодо забезпечення першочергових гуманітарних потреб цивільних і внутрішньо переміщених осіб. Створені гуманітарні коридори для всіх, хто хоче покинути зону АТО", - йдеться в заяві.

У міністерстві також підкреслили, що Україна і весь цивілізований світ не вірять у щирість намірів Росії.

Раніше в МЗС Росії виступили з ініціативою сформувати міжнародну гуманітарну місію для Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram