ГоловнаПолітика

До адвоката Савченко звернулося кілька громадян України, незаконно перевезених у РФ

За словами адвоката, викрадення громадян України стає системою

До адвоката Савченко звернулося кілька громадян України, незаконно перевезених у РФ
Фото: Артем Атаманюк

Льотчиця Надія Савченко - не єдина громадянка України, викрадена і незаконно перевезена в Росію. Про це журналістам у Воронежі після суду над Савченко сказав її адвокат Марк Фейгін, повідомляє  УНІАН.

"На жаль, Савченко - не єдина, хто перебуває на території Росії, переміщена сюди і притягнута до кримінальної відповідальності. До нас звернулася ще певна кількість громадян України, які нас, як адвокатів, просять вступити у справі... В одну з них ми вже вступили, зараз оголошувати завчасно", - сказав Фейгін.

Він наголосив, що це стає системою - викрадати громадян України, перевозити їх на територію РФ, де згодом їх притягають до кримінальної відповідальності. Фейгін припустив, що це може бути пов'язано з прийдешньою потребою в обміні на осіб, затриманих у зоні АТО українськими силовиками. "Ми припускаємо, що особи, і причетні до політики, і військовослужбовці, такі як Савченко, перебувають у Росії з метою політичного обміну", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні Воронезький обласний суд у Росії відмовився змінити запобіжний захід і відпустити під заставу в 500 тис. рублів заарештовану українку-офіцера Надію Савченко.

Льотчицю на суд не привезли, з нею спілкувалися в режимі відеоконференції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram