ГоловнаПолітика

Представник Порошенка заявляє, що призначення Гройсмана т.в.о. прем'єра - незаконне

Формально прем'єр-міністром залишається Яценюк

Президент України Петро Порошенко вважає Арсенія Яценюка виконувачем обов'язки прем'єр-міністра. Про це журналістам сказав представник Президента в Кабінеті Міністрів Олександр Данилюк.

"Формально він є прем'єр-міністром, і він це прекрасно розуміє", - сказав Данилюк.

Коментуючи підписане Яценюком розпорядження Кабміну про призначення віце-прем'єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана на посаду тимчасово виконуючого обов'язки прем'єра, Данилюк зазначив, що Кабмін не має права ухвалювати рішення про виконання обов'язків прем'єра, і така передача обов'язків можлива тільки на нетривалий час.

Рішення про відставку Яценюка має підтримати або не підтримати Верховна Рада.

Данилюк зазначив, що Порошенко проти зміни Кабміну і відставки Яценюка в такий складний період для країни.

"Президент вважає, що коней на переправі не міняють", - сказав Данилюк.

Водночас Данилюк не вважає, що заява Яценюка про відставку і тимчасове покладання обов'язків прем'єра на Гройсмана вплине на проведення антитерористичної операції.

Він також додав, що Порошенко розраховує, що Верховна Рада у вівторок, 29 липня, повернеться до розгляду внесених Кабміном законопроектів про збільшення фінансування армії та реформування газотранспортної системи.

Нагадаємо, 24 липня прем'єр-міністр України Яценюк подав у відставку "у зв'язку з розпадом коаліції та блокуванням урядових ініціатив".

Спікер парламенту Олександр Турчинов закликав фракції "УДАР" і "Свобода" негайно розпочати консультації про кандидатуру нового технічного прем'єра.

Сьогодні на урядовому порталі було оприлюднено розпорядження Кабінету Міністрів України від 24 липня 2014 року №658-р про призначення віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана т.в.о. прем'єр-міністра України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram