ГоловнаПолітика

ДНР зробила запит про перемовини

При цьому Олександр Бородай вимагає вивести війська

ДНР зробила запит про перемовини
Александр Бородай
Фото: vesti.ua

"Донецька народна республіка" готова до консультацій про припинення вогню.

"Ми враховуємо думку МЗС РФ та ОБСЄ. І, враховуючи цю думку, уряд ДНР заявляє про готовність продовжити подальші консультації про припинення вогню, якщо буде на те готовність протилежної сторони", - заявив увечері 1 липня журналістам у Донецьку "прем'єр" ДНР Олександр Бородай, повідомляє "Интерфакс".

Бородай додав, що дати наступного раунду консультацій не призначено, однією з проблем є призначення місця зустрічі. За його словами, консультаційна група за умов продовження бойових дій побоюється їхати до Донецька.

При цьому Бородай зазначив, що ДНР наполягає на проведенні наступного раунду консультацій про мирне врегулювання на території Донбасу. Він також висловив готовність забезпечити контактній групі безпеку.

Бородай заявив, що ДНР готова йти на компроміс заради початку повноцінних переговорів про мирне врегулювання. Водночас він заявив, що повноцінні переговори можливі тільки після того, як усіх українських силовиків виведуть за територію Донецької області.

Нагадаємо, нова зустріч тристоронньої переговорної групи щодо врегулювання ситуації на сході України може відбутися в Мінську, повідомила 1 липня уповноважений президента з мирного врегулювання Ірина Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram