ГоловнаПолітика

Порошенко розраховує на підтримку Шульца в побудові скоординованих відносин України та ЄС

Президент привітав Шульца з переобранням на пост голови Європарламенту

Порошенко розраховує на підтримку Шульца в побудові скоординованих відносин України та ЄС
Порошенко
Фото: http://president.gov.ua

Президент Петро Порошенко розраховує на підтримку президента Європейського парламенту Мартіна Шульца в побудові скоординованих відносин України і Євросоюзу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента з посиланням на поздоровлення Порошенком Шульца у зв'язку з переобранням його на посаду президента Європарламенту.

"Глава держави підкреслив, що розраховує на підтримку Мартіна Шульца для скоординованих відносин між Україною та ЄС, зокрема для отримання Україною перспективи членства після того, коли вона здійснить необхідні реформи", - сказано в повідомленні.

Шульц подякував за привітання і запевнив у готовності зробити все можливе для підтримки України, її європейської інтеграції та стабільності.

Також новообраний президент Європарламенту висловив переконання, що Порошенко володіє необхідним авторитетом, зокрема на міжнародній арені, щоб принести мир і стабільність в Україні.

"У сьогоднішній промові я звернувся до громадян ЄС із закликом пам'ятати про те, що мир не є подарунком назавжди, тому ми повинні зробити все можливе, щоб його забезпечити", - сказав Шульц.

Президент Європарламенту зазначив, що цей інститут - не тільки законодавчий орган, але і майданчик для дипломатії, і запевнив у готовності надати Україні весь дипломатичний ресурс для налагодження багатосторонніх політичних відносин з метою її розвитку в стабільну демократичну і європейську державу.

Порошенко запросив Шульца здійснити візит в Україну у зручний для нього час.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram