ГоловнаПолітика

Шуфрич підтвердив, що перемир'я продовжено на 72 години

Також на переговорах обговорювалося питання звільнення прикордонпунктів і заручників

Депутат Верховної Ради Нестор Шуфрич (фракція Партії регіонів) заявляє, що президент Петро Порошенко вирішив продовжити перемир'я на 72 години.

Про це він сказав в ефірі програми "Шустер Live".

"Сьогодні вдалося вирішити питання продовження перемир'я ще на 72 години. За столом переговорів до нас прийшла інформація, що Петро Порошенко, якщо я не помиляюся, в Брюсселі, оголосив продовження перемир'я на 72 години", - повідомив Шуфрич.

За його словами, під час консультацій зі врегулювання ситуації на Донбасі донесено позиції, узгоджені з Європейським Союзом, перша з яких - припинення вогню і допуск представників ОБСЄ по периметру протистояння для моніторингу виконання сторонами домовленостей щодо перемир'я.

"Було звернення і позиція, що треба звільнити захоплені сьогодні протестувальниками три пункти перетину кордону в Луганській області. Наразі щодо цього питання, я скажу відверто, розуміння немає", - повідомив депутат.

Також обговорювали питання про звільнення заручників, у тому числі представників ОБСЄ, і рішення підтримати мирний план Порошенка.

Нагадаємо, 20 червня Порошенко доручив силам антитерористичної операції припинити вогонь з 22:00 20 червня до 22:00 27 червня в рамках плану з мирного врегулювання на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram