ГоловнаПолітика

Слідство встановило вбивць 46 активістів Майдану, - Ярема (Оновлено)

Винні вже притягуються до кримінальної відповідальності

Слідство встановило вбивць 46 активістів Майдану, - Ярема (Оновлено)
Фото: Страница Виталия Яремы на www.facebook.com

Слідство встановило винних у вбивстві 46 зі 106 активістів Майдану, загиблих 18-20 лютого під час сутичок.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема на брифінгу в Кабміні після засідання робочої групи за участю членів сімей загиблих майданівців, передає власний кореспондент LB.ua.

"Стосовно 46 вбивств вже встановлені особи, і ці особи сьогодні притягуються до кримінальної відповідальності. Є цілий перелік посадових осіб - виконавців, організаторів та подільників, які оголошені в розшук, зокрема, в міжнародний розшук і через канали міжнародного управління поліції, Інтерполу. Є низка слідчих дій та оперативно-розшукових заходів, спрямованих на їх затримання", - зазначив Ярема.

За словами чиновника, частина тих, хто вбивав активістів, зараз перебувають у Криму та на Донбасі:

"Є недоліки в організації розслідування. Це пов'язано, в тому числі з тим, що велика кількість особового складу спецпідрозділів перебуває в розшуку, зокрема спецпідрозділу "Беркут". Велика кількість зброї, що застосовувалася у вбивстві, зникла з підрозділів МВС й ідентифікувати її шляхом проведення балістичних експертиз, які вже проведені, немає можливості. Ця зброя працює в Криму, Луганську та Донецьку у терористів, і люди, які брали участь у масовому розстрілі людей, за нашою інформацією, вони також там перебувають".

"Сьогодні семеро осіб заарештовано, а решта оголошені в розшук", - зазначив також Ярема. При цьому, прізвища він не озвучив, посилаючись на таємницю слідства.

Нагадаємо, раніше, за підрахунками активістів та громадськості, під час сутичок загинули 115 осіб, включаючи міліціонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram