ГоловнаПолітика

Джемілєв оскаржить заборону в'їзду до Криму у Європейському суді

Нардеп упевнений, що виграє процес

Джемілєв оскаржить заборону в'їзду до Криму у Європейському суді
Фото: www.dyvys.in

Національний лідер кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв, якого в минулі вихідні не пустили на територію півострова, планує звертатися до Європейського суду з прав людини.

За його словами, зараз обговорюється питання про створення окремої структури при Генеральній прокуратурі України, яка займатиметься питаннями Криму та протиправними діями з боку самопроголошеної кримської влади, передають "Крым.Реалии".

"Дії так званої влади Криму незаконні і вони підпадають під кримінальний кодекс. Ми будемо приймати рішення та звертатися до Європейського суду з прав людини. Я впевнений, що цей процес буде виграний, бо юрисдикцію Росії ніхто не визнавав і не збираються визнавати", - сказав Джемілєв.

Нагадаємо, 3 травня Джемілєва не пустили до Криму. Його співвітчизники деякий час блокували траси біля Сімферополя, Бахчисарая, в Старому Криму, Євпаторії та у селищі Жовтневе Червоногвардійського району. Пізніше стало відомо, що учасники акції протесту проти заборони російської влади на в'їзд до Криму лідера кримських татар Мустафи Джемілєва отримують повістки в суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram