ГоловнаПолітика

Турчинов упевнений, що Європа не залишить Україну агресорові

Військова агресія проти України - це також виклик Європі загалом і всьому цивілізованому світу, вважає в.о. президента

Турчинов упевнений, що Європа не залишить Україну агресорові
Фото: president.gov.ua

Україна має можливість зупинити військову агресію Росії і забезпечити демократичний розвиток країни.

Таке переконання висловив в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов за підсумками зустрічі з делегацією Конгресу США на чолі з головою комітету із закордонних справ палати представників Конгресу США Едом Ройсом.

"Ми вважаємо, що є можливість зупинити агресію і забезпечити європейський, демократичний рух і розвиток нашої країни", - зазначив спікер.

Турчинов наголосив, що військова агресія проти України - це виклик не тільки нашій державі, а Європі загалом і всьому цивілізованому світу. При цьому він висловив сподівання, що стратегічні партнери не залишать Україну наодинці з агресором.

У контексті здійснюваних в Україні реформ в.о. президента наголосив, що нова влада йде шляхом дерегуляції економіки. "Адміністративний тиск створював передумови для корупції. Ми йдемо шляхом і дерегуляції економіки, і проведення податкової реформи", - сказав Турчинов, пояснивши, що йдеться про спрощення системи оподаткування та зменшення кількості податків.

"Ми хочемо мати прозору, прогнозовану економіку, яка буде зрозумілою і цікавою інвесторам", - підсумував він.

Конгресмени ж висловили підтримку кроків нової влади в Україні в напрямку розвитку країни та зміцнення відносин між державами.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель закликав Китай відігравати активнішу роль у вирішенні української кризи, у тому числі використовувати для цього свій вплив на Росію.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram