ГоловнаПолітика

Франція скерувала в Чорне море протичовновий фрегат

Dupleix пробуде поблизу України щонайменше до 1 травня

Франція скерувала в Чорне море протичовновий фрегат
Dupleix
Фото: http://www.defense.gouv.fr/

Із понеділка, 14 квітня, в Чорному морі перебуватиме французький протичовновий фрегат.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на французький науковий Комітет стратегічного і оборонного аналізу infodefence.com.

"Протичовновий фрегат Dupleix із 14 квітня по 1 травня виконуватиме поставлені перед ним завдання в Чорному морі, - йдеться в повідомленні. - Військово-морські сили Франції розгортають істотні засоби для розвідки в Чорному морі, тоді як ВМФ Росії мобілізує значні військово-морські активи поблизу України".

28 березня в Чорне море також увійшло французьке рятувальне судно FS Alize. Воно брало участь у військово-морських навчаннях у Варні (Болгарія). Після завершення навчань судно назад не поверталося.

За даними фахівців центру, 10 квітня Босфор і Дарданелли пройшов корабель розвідки ВМС Франції Dupuy de Lôme. Повідомляють, що корабель, оснащений системами радіо- і радіотехнічної розвідки COMINT і ELINT і безпілотними літальними апаратами, пробуде в акваторії Чорного моря до 30 квітня. У турецькому порту Мармарис "із візитом ввічливості" знаходиться танкер ВМС Франції FS Var.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram