ГоловнаПолітика

Війська РФ перегрупувалися, але не намагалися перетнути кордон з Україною

Ситуація далі напружена

Війська РФ перегрупувалися, але не намагалися перетнути кордон з Україною

Російські війська у 200-кілометровій прикордонній зоні перегрупувалися. Але не зафіксовано безпосередніх спроб частин або підрозділів армії РФ перетнути державний кордони.

Про це пише у Facebook керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"До 5 ранку сепаратисти отримували запити на організацію "коридору" на кордоні, - повідомляє він. - Сценарій зводився до того, що групи сепаратистів мусили нейтралізувати наші прикордонні наряди на одній з польових доріг у Луганській області та відстежувати пересування українських військ поблизу кордону, забезпечивши відтак безперешкодний прохід підрозділів російських військ на українську територію. Аби потім російські військові прийшли на допомогу сепаратистам, які захопили адмінбудівлі в містах Східної України (варіант "зелених чоловічків")".

Плани росіян зірвали українські прикордонники, які посилили охорону держкордону. "У прикордонні райони заздалегідь  передислокували також частини Збройних сил України", - пише Тимчук.

Водночас російські військові можуть спробувати реалізувати свій план знову, додає він.

Нагадаємо, в ніч із 8 на 9 квітня проросійські активісти на сході України планували організувати "коридор" на російсько-українському кордоні для проходу колон військ Російської Федерації в Україні для допомоги сепаратистам, які захопили адмінбудівлі в містах Східної України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram