ГоловнаПолітика

Російська армія має багато слабких місць, - адмірал Кабаненко

Адмірал пропонує звернути увагу на південь

Російська армія має багато слабких місць, - адмірал Кабаненко
Фото: Макс Левин

Збройні сили Росії можуть ударити по Україні відразу в декількох напрямках. Однак основна мета - Київ.

Про це у своєму Facebook написав екс-перший заступник начальника Генштабу Збройних сил України, адмірал Ігор Кабаненко.

"Аналізуючи те, що вже відбулося, конкретні акції в рамках ведення інформвійни, а також останню важливу оперативну інформацію, хотів би звернути увагу на південь. Переконаний, що стратеги Кремля не будуть робити одноходівку. Не в їхньому стилі. Та недоцільно вторгатися тільки зі сходу", - вважає він.

Кабаненко зазначив, що "логіка вимагає зустрічно-відсічного удару з півдня для оперативної швидкості, тому їм потрібні бліцкригові дії. Такі способи застосування військ відпрацьовували в РФ на навчаннях "Захід" у 2009-2013 роках".

За словами адмірала, "залишається ймовірним удар із півночі, де біля наших кордонів зосереджені найкраще підготовлені частини Кремля. Мета - блокувати (захопити) систему державного управління в столиці", - пояснив він.

"Водночас зараз співвідношення наших військ до військ противника достатньо, щоб активно та результативно оборонятися. Можливості противника не варто перебільшувати, він має багато слабких місць. Ми вистоїмо!" - додав Кабаненко.

Нагадаємо, перед цим екс-перший заступник голови Генштабу, віце-адмірал Ігор Кабаненко заявляв, що Росія готує повітряну і наземну наступальну фронтову операцію проти всієї України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram