ГоловнаПолітика

Росію можуть вигнати з ПАРЄ

Більш ніж 70 євродепутатів запропонували переглянути повноваження делегації Росії в ПАРЄ

Росію можуть вигнати з ПАРЄ
Фото: Пресс-служба Президента Украины

Європейські парламентарії до прийдешньої квітневої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи підготували пропозицію про перегляд повноважень російської делегації. Підпис під відповідним клопотанням поставили 74 євродепутати, що представляють п'ять політичних фракцій асамблеї.

На їхню думку, через дії Росії щодо України "відбулося серйозне порушення базових принципів Ради Європи". "У зв'язку із цим асамблея повинна за першої нагоди переглянути по суті ратифіковані повноваження російської делегації", - йдеться в поширеному 21 березня повідомленні євродепутатів, пише ИТАР-ТАСС.

Це питання передадуть на розгляд одній з профільних комісій ПАРЄ. Їй належить підготувати проект резолюції та уточнити, як саме буде переглянуто повноваження російської делегації. В асамблеї не виключають, що може йтися не тільки про позбавлення Росії права голосу, а й про виключення російських парламентаріїв з ПАРЄ.

Весняна сесія ПАРЄ пройде в Страсбурзі 7-11 квітня.

Нагадаємо, напередодні лідери ЄС вирішили розширити на 12 осіб список російських чиновників, які підпадають під заборону на в'їзд до ЄС і чиї активи будуть заморожені в Європі. 6 березня на надзвичайному саміті лідери ЄС ухвалили рішення розпочати перший етап санкцій проти Росії у вигляді заморожування переговорів про безвізовий режим і про нову угоду з ЄС.

Також нагадаємо, раніше Великобританія попередила президента РФ Володимира Путіна, що Росію можуть виключити з "Великої вісімки" (G8), якщо Кремль  робитиме подальші кроки проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram