ГоловнаПолітика

Україна і Словаччина підпишуть угоду про реверс газу у квітні, - єврокомісар

Щоб налагодити постачання реверсного газу зі Словаччини, потрібно 6-8 місяців

Україна і Словаччина підпишуть угоду про реверс газу у квітні, - єврокомісар
Фото: liberation.fr

Україна і Словаччина підпишуть угоду про реверсивне постачання газу в Україну до кінця квітня, а саме постачання почнеться до кінця цього року.

Про це заявив комісар ЄС з питань енергетики Гюнтер Еттінгер після переговорів з міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Проданом у Єврокомісії, повідомляє УНІАН.

"Щоб налагодити постачання реверсного газу зі Словаччини, потрібно 6-8 місяців. Тут технічне питання, питання програмного забезпечення комп'ютерних систем, фінансове питання, а також політичні проблеми. Наступного тижня відбудуться переговори української та словацької делегацій, і я дуже оптимістично налаштований щодо того, що угода може бути підписана до кінця квітня", - сказав Еттінгер.

"Тоді все поступово підготують для реверсивних поставок, і, думаю, їх зможуть розпочати до кінця 2014 року. Зараз словацька сторона говорить, що з новим урядом у Києві вона готова взятися за питання реверсу", - додав комісар ЄС.

За його словами, йдеться про постачання в Україну до десяти мільярдів кубічних метрів газу на рік, проти чого різко виступає російський "Газпром".

"Я отримав доволі обнадійливі сигнали про розширення диверсифікації газових постачань. Ми маємо серйозні ризики  з обсягами постачань із Росії та з різким зростанням ціни газу, який ми купуємо в "Газпрому". Словаччина - це той напрямок, який може сприяти отриманню серйозних обсягів газу Україною", - сказав Продан журналістам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram