ГоловнаПолітика

Росія дозволила Україні спостережний політ

Україна запросила каналами ОБСЄ проведення інспекції

Росія дозволила Україні спостережний політ

Росія вкотре дозволила Україні провести спостережний політ над своєю територією в рамках Віденського документа про заходи для зміцнення довіри і безпеки 2011 року.

Про це повідомив журналістів у понеділок заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов.

"Спираючись на прихильність своїм міжнародним зобов'язанням за Віденським документом, ми вкотре погодилися прийняти українську групу на своїй території", - сказав Антонов, повідомляє ВВС.

За його словами, під час інспекції українським представникам дадуть змогу проінспектувати вказаний район (у тому числі з використанням вертольота, який надасть російська сторона ) і переконатися в тому, що жодної військової діяльності, загрозливої для України, там немає.

Цього тижня також заплановано спостережний політ над територією Росії німецько-американської групи, а також інспекцію змішаної групи з представників Естонії, Франції та Бельгії.

Нагадаємо, Україна запросила каналами ОБСЄ проведення інспекції з 18 по 20 березня. Мета - перевірити райони Бєлгородської та Курської областей, прилеглі до кордону з Україною, на предмет "незаявленої військової діяльності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram