ГоловнаПолітика

Тенюх: українська армія готова дати відсіч окупантам

За словами міністра оборони, ЗСУ за короткий час відновили необхідні ресурси

Тенюх: українська армія готова дати відсіч окупантам
Фото: www.kmu.gov.ua

Міністр оборони Ігор Тенюх заявив, що Збройні сили України відновили необхідні ресурси і готові дати відсіч російським окупантам.

"Щодо східних кордонів, там сконцентровано до 60 тисяч військовослужбовців Російської Федерації. Відповідно до такої ситуації, Збройні сили України приведено в готовність. На сьогодні на східних кордонах Збройні сили України зайняли свої райони, і вони вже готові до виконання тих наказів, коли буде прийнято те чи інше рішення політичним керівництвом України. Тобто на півночі, сході і на півдні Збройні сили України за цей короткий час відновили всі необхідні ресурси і готові до виконання завдань", - сказав Тенюх на брифінгу, повідомляє УНІАН.

Міністр не назвав точної цифри українських військовослужбовців, які зосереджені вздовж українсько-російського кордону.

"Щодо часткової мобілізації відповідно до плану навчань, які розпочали Збройні сили України 3 березня, це власне один із тих елементів, необхідних для приведення Збройних сил у повну готовність. Ті частини, які мусили доукомплектувати - вони доукомплектовані", - сказав Тенюх.

Також він зазначив, що ЗСУ достатньо для того, щоб виконати завдання.

"За ці два тижні Збройні сили виконали надзвичайно великий обсяг завдань", - сказав Тенюх.

Крім того, він висловив упевненість, що Крим залишиться українською територією: "Крим був, є і буде нашою українською територією, і військові, які перебувають там, будуть стояти. Увесь світ з нами, і це питання буде вирішено мирним дипломатичним шляхом. Але в разі потреби Збройні сили своє завдання виконають".

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада затвердила указ про часткову мобілізацію. Вона також виділила 6,9 млрд гривень на підвищення обороноздатності.

Зазначимо також, сьогодні Верховна Рада Криму на позачерговому засіданні винесла постанову "Про незалежність Криму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram