ГоловнаПолітика

Ідею розколу України привнесено штучно, - президент Інституту Горшеніна

Запрацює економіка - і питання федералізації відпаде саме собою, впевнений експерт

Ідею розколу України привнесено штучно, - президент Інституту Горшеніна
Фото: Макс Левин

Ідею розколу країни  привнесено в українське суспільство штучно - у перші 15 років незалежності України вона була чужою населенню.

Про це, виступаючи сьогодні в Європарламенті з доповіддю Інституту Горшеніна "Україна: нові виклики", заявив президент ІГ Вадим Омельченко.

"У перші 15 років української незалежності таких ідей на території України не було. Розкол привнесено штучно, і це відомо всім. Гіпертрофована актуалізація питань поділу сьогодні відбувається в інтересах окремих груп. Під впливом масованого чорного PR виникає індуктивний психоз, усі "кошмарять" одне одного. У цьому стані не може бути логіки, аналізу, обговорень. Під впливом таких емоцій і PR-конструкцій не можна приймати стратегічні рішення. Потрібна серйозна інформаційна політика, щоб зупинити психоз, "розтиснути спазм" взаємних фобій", - заявив президент Інституту Горшеніна, відповідаючи на питання європарламентарів про можливу федералізацію України.

При цьому Вадим Омельченко зазначив, що в контексті сучасних реалій, можливо, слід говорити не про федералізацію, а про децентралізацію влади, про серйозну боротьбу з корупцією, а саме - з розкраданням бюджету.

"Запрацює економіка - і питання про федералізацію відпаде саме собою", - зазначив президент Інституту Горшеніна.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram