ГоловнаПолітика

Опозиція вимагає від Нацради з телерадіомовлення видати ліцензії незалежним телеканалам

У разі відмови, опозиція наполягатиме на зміні членів комісії

Опозиція вимагає від Нацради з телерадіомовлення видати ліцензії незалежним телеканалам
Фото: newsfiber.com

Опозиція наполяє на терміновому розгляді Нацрадою з питань телебачення й радіомовлення питання про видачу ліцензій низці незалежних телеканалів.

Такі домовленості були досягнуті під час переговорів народних депутатів "Батьківщини" Арсена Авакова та Миколи Княжицького, делегованих громадськими активістами, з керівником Нацради Володимиром Манжосовим, повідомляє прес-служба партії.

Перед цим громадські активісти Майдану пікетували Національну раду з питань телебачення і радіомовлення та Держтелерадіо, протестуючи проти монополізації ефіру та необ'єктивного висвітлення політичних процесів в країні.

Протестувальники й опозиційні депутати висловили обурення через ситуацію з невидачею ліцензій незалежним телеканалам - "Еспрессо ТВ", ТВі (Чернівці), АТР (Крим), АТАК (Харків), ЗІК (Львів).

"Ми також вимагаємо, щоб державне телебачення було перетворено в суспільне мовлення, щоб воно було незалежне від уряду, щоб транслювало не брехню, а об'єктивні події в країні; щоб канали не концентрувалися в руках двох-трьох олігархів", - заявив Княжицький.

Після зустрічі депутатів з головою Нацради, Манжосов вийшов до протестувальників і пообіцяв, що в середу всі питання щодо ліцензій розглянуть на засіданні комісії.

Водночас Княжицький заявив, що якщо вимогу видачі ліцензій незалежним телерадіокомпаніям Нацрада не задовольнить, опозиція наполягатиме на зміну членів комісії.

Нагадаємо, раніше президент України Віктор Янукович призначив Любов Бакаленко членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram