ГоловнаПолітика

МЗС дорікнуло німецькому послові за необ'єктивність офіційних осіб Німеччини

Відомство закликало об'єктивно оцінювати ситуацію

МЗС дорікнуло німецькому послові за необ'єктивність офіційних осіб Німеччини
Фото: novostiua.net

Міністерство закордонних справ викликало посла Німеччини Крістофа Вайля у зв'язку із заявою міністра закордонних справ ФРН Франка-Вальтера Штайнмайєра щодо можливості введення санкцій проти України.

Про це повідомляють на сайті МЗС.

Зокрема, заступник міністра закордонних справ Андрій Олефіров звернув увагу німецького посла на висловлювання Штайнмайєра, зроблене 3 лютого в інтерв'ю німецькому телеканалу "АРД", "щодо внутрішньополітичних подій в Україні":

"У цьому контексті, зокрема, було наголошено на необхідності об'єктивної оцінки розвитку внутрішньополітичних процесів у нашій державі та утримання від провокаційних заяв. Під час зустрічі було також висловлено сподівання, що Федеративна Республіка Німеччина займатиме конструктивну неупереджену позицію, що важливо для успішного врегулювання нинішньої ситуації", - йдеться в повідомленні МЗС.

Нагадаємо, раніше голова МЗС Леонід Кожара під час зустрічі з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом також закликав іноземних партнерів до об'єктивності в оцінках внутрішніх процесів у країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram