ГоловнаПолітика

Янукович готовий до дострокових президентських виборів, - Мірошниченко

Президент не розглядає варіант введення НС

Янукович готовий до дострокових президентських виборів, - Мірошниченко
Юрий Мирошниченко
Фото: http://krivbass-regiony.com

Президент Віктор Янукович не розглядає силового варіанта вирішення кризової ситуації в Україні і введення надзвичайного стану, а також готовий до проведення дострокових парламентських і президентських виборів.

Про це заявив представник президента у парламенті Юрій Мірошниченко в ефірі телеканалу ICTV.

"Президент сказав, що єдиний демократичний спосіб, яким це можна вирішити - це дострокові вибори. Це зміни до Конституції і дострокові вибори парламенту та президента, якщо політики не здатні домовитися", - зазначив політик.

За словами Мірошниченка, відповідну заяву голова держави зробив під час спілкування з членами фракції ПР у парламенті 29 січня. За його словами, Янукович знову запевнив, що не розглядає можливості введення надзвичайного стану і силового розгону акцій протесту.

"Президент на нашій зустрічі сказав, що ми маємо всі можливості силою звільнити всі приміщення адміністрацій і навіть звільнити Майдан (Незалежності). Але він також сказав, що ніколи не піде на це, оскільки це теж наші громадяни", - заявив Мірошниченко.

За його словами, Янукович розуміє, що громадяни відстоюють свою позицію і хочуть бути почутими.

Нагадаємо, на четвертій сесії Верховної Ради опозиція і влада спробують домовитися щодо ключових питань переговорів.

Серед них - конституційна реформа, формування уряду і повернення до закону про амністію, щодо якого опозиція запропонувала провести повторне голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram