ГоловнаПолітика

Янукович підписав закон про "амністію"

Закон набуде чинності після опублікування в офіційних виданнях - ймовірно, у вівторок, 4 лютого.

Янукович підписав закон про "амністію"
Фото: EPA/UPG

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідувань і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань", яким звільняються від відповідальності учасники акцій протесту в період з 27 грудня до дня набуття законом чинності після виконання протестувальниками певних умов.

Про це повідомила прес-служба президента.

Закон набере чинність після опублікування в офіційних виданнях, ймовірно, у вівторок, 4 лютого.

Нагадаємо, в ухваленому в середу ввечері законі прописані умови, виконання яких необхідне для звільнення демонстрантів. Так, учасники протесту мають звільнити всі незаконно зайняті будівлі в Києві та інших населених пунктах України, а також пустити чиновників на робочі місця. Крім того, необхідно прибрати барикади з вулиці Грушевського в центрі столиці, а також звільнити інші вулиці, площі, провулки, бульвари, «крім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту». Таким чином, мітинг на Майдані, відповідно до закону, може продовжуватися. Закон набуде чинності лише після того, як Генпрокуратура оголосить про виконання протестувальниками всіх умов. На це їм відводиться 15 днів.

Читайте: Майдан не збирається виконувати закон про амністію, - Парубій

Розроблений Юрієм Мірошниченко (Партія регіонів) закон було ухвалено голосами провладних депутатів. Опозиціонери відмовилися підтримати документ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram