ГоловнаПолітика

Фюле назвав конкретні кроки для розв'язання кризи в Україні

Під час візиту Фюле зустрівся з представниками влади, опозиції та громадянського суспільства

Фюле назвав конкретні кроки для розв'язання кризи в Україні
Фото: Макс Левин

Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявляє про необхідність конкретних кроків для розв'язання нинішньої кризи в Україні: відновити довіру людей і розпочати всеохопний політичний процес, щоб відновити стабільність у країні.

Таку заяву Фюле зробив за підсумками свого візиту до Києва, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Мої перемовини в Києві засвідчили необхідність низки конкретних кроків, щоб спершу почати відновлення довіри людей, зупинивши спіраль насильства і залякування, які потім, на другому етапі, мають бути доповнені всеохопним політичним процесом, який веде до стабільності в Україні", - сказано в заяві.

Європейський комісар повідомив, що у зв'язку із цим він обговорив низку заходів, які можуть посприяти зміцненню довіри і політичному процесу, спрямованому на припинення цієї кризи. "Я наголосив своїм українським партнерам, що ЄС далі братиме участь у цьому процесі, допомагаючи їм у деескалації ситуації та пошуку виходу з кризи, як це демонструє запланований на наступний тиждень візит Кетрін Ештон", - зазначив він.

Фюле нагадав, що відвідав Україну за дорученням президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу і верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Єврокомісії Кетрін Ештон.

"Щоб наголосити, що ЄС, як і раніше, бере участь у сприянні мирному виходу з кризи, я провів переговори з президентом Віктором Януковичем, лідерами опозиційної партії "Батьківщина" Арсенієм Яценюком, партії "УДАР" Віталієм Кличком і партії "Свобода" Олегом Тягнибоком, а також із представниками громадянського суспільства. Я побував на Майдані і розмовляв із людьми", - заявив він.

За словами єврокомісара, у своїх бесідах він висловив глибоку стурбованість ЄС з приводу останніх подій, акцентував на потребі "припинити цикл насильства, боротися з безкарністю осіб, винуватих у порушеннях прав людини, і продовжувати всеохопний національний діалог для пошуку виходу з кризи, що загрожує подальшою дестабілізацією країни".

Нагадаємо, напередодні повідомляли, що місія Європарламенту в Україні продовжить роботу і пропонує план урегулювання кризи, який можуть висунути від імені ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram