ГоловнаПолітика

ПР: оцінка виборів в Україні пана Мартенса далека від об'єктивності

Регіонали порадили лідеру ЄНП менше користуватися порадами з боку БЮТ.

ПР: оцінка виборів в Україні пана Мартенса далека від об'єктивності
Фото: Макс Левин

В Україні вже звикли до регулярної появи заангажованих заяв з боку президента Європейської народної партії Вілфреда Мартенса, в яких партійний зв'язок з БЮТ вже давно переважає над об'єктивністю.

Про це заявив народний депутат фракції Партії регіонів Владислав Забарський, повідомляє Інтерфакс.

Забарський відзначив, що "сумно читати заяву європейського політика, в якій спотворюється зміст висновків важливих та авторитетних міжнародних спостережних місій".

"Хочемо просто спокійно нагадати факти: незважаючи на всі критичні зауваження, у звіті ОБСЄ немає згадок про нібито "нечесну гру" з боку влади. Так само, як і в жодному висновку ОБСЄ або інших поважних міжнародних місій спостерігачів немає і натяку на якісь "сфальсифіковані результати виборів", - розповів Забарський.

"Також нагадуємо, що в звіті ОБСЄ поряд з критикою, яку ми сприймаємо конструктивно, містилося чимало позитивних оцінок виборів, які також були відображені в Заяві Групи соціалістів і демократів у Європейському парламенті. Будь-який неупереджений аналіз цих заяв та звітів покаже, що між ними немає принципових протиріч. Дивно, що пан Мартенс побачив протиріччя там, де їх насправді немає", - підкреслюється в повідомленні.

"Ми також хотіли б, заради об'єктивності та неупередженості, почути оцінку паном Мартенсом таких резонансних подій як тюремне ув'язнення Сільвіо Берлусконі, лідера італійської партії "Народ свободи", яка входить в очолювану паном Мартенсом Європейську народну партію. Ми щиро радимо пану Мартенсу надалі уважно вивчати зміст міжнародних документів, перш ніж їх публічно коментувати. А також менше користуватися порадами з боку БЮТ, де, як видно, не вміють навіть правильно цитувати звіти і заяви, що знаходяться в публічному доступі", - підкреслює депутат.

Нагадаємо, депутат Європарламенту Міхаель Галер (група народних партій, Німеччина) з групи спостерігачів від Європейської народної партії (ЄНП) заявив, що український народ було позбавлено повноцінного демократичного виборчого процесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram