ГоловнаПолітика

Зурабов відзначив радикалізацію України

Посол Росії вказав на високі результати КПУ і "Свободи".

Зурабов відзначив радикалізацію України
Фото: www.kommersant.ru

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов вважає, що результати виборів свідчать про радикалізацію українського суспільства.

Про це він заявив в інтерв'ю "Голосу Росії", передає "Інтерфакс-Україна".

"Посилення позицій Комуністичної партії України у Верховній Раді - а це дуже серйозний приріст, з 6% до 13% - свідчить про запит на більш соціально орієнтовану політику, яка проводиться урядом. З іншого боку, я вважаю, що проходження такої націоналістичної партії, як "Свобода", багато в чому пов'язане з певними проблемами в середовищі молоді", - зазначив російський дипломат.

За його словами, "закриття для багатьох регіонів і для багатьох молодих людей соціальних ліфтів, які існували завжди, безумовно, призводить до радикалізації настроїв і вибору тих політичних сил, які викладають досить прості, зрозумілі і, як на перший погляд здається, легкодосяжні цілі".

Нагадаємо, згідно з результатами п'яти незалежних екзит-полів, на нинішніх виборах до Верховної Ради Партія регіонів одержує близько 30%, ВО "Батьківщина" - близько 25%, партія "УДАР Віталія Кличка" - близько 15%, КПУ і ВО "Свобода" - майже по 12% голосів виборців. Інші партії не долають 5-відсотковий бар'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram