ГоловнаПолітика
Спецтема
Запрет пропаганды гомосексуализма

Янукович врахує думку вірян в питанні гомосексуалізму

Президент поскаржився на критику з боку Європи.

Янукович врахує думку вірян в питанні гомосексуалізму
Фото: president.gov.ua

Президент Віктор Янукович обіцяє, що рішення щодо законопроекту про заборону пропаганди гомосексуалізму ухвалюватиметься з урахуванням точки зору вірян.

Про це він сказав на зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій.

Президент нагадав, що напередодні в Україні набув чинності закон про протидію дискримінації, зокрема, за ознаками статі.

"Це відомий серед вірян закон, такий, що пропагує нетрадиційні статеві відносини, або робить пропаганду", - пояснив Глава держави.

Однак, зазначив Янукович, парламент на противагу цьому закону у першому читанні ухвалив законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму.

Законопроект є порушенням низки міжнародних зобов\'язань України, зокрема в рамках Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод, Конвенції про права дитини, і суперечить рекомендаціям Європейського суду з прав людини та Комітету Організації Об\'єднаних Націй з прав людини

— Amnesty International

"І це викликає негативну реакцію у міжнародних правозахисних організацій, але ми з вами повинні враховувати точку зору суспільства і рахуватися з вірянами", - сказав Янукович.

Він наголосив на необхідності дуже виважено підійти до вирішення цього питання.

"Дуже непросте питання, як на нього реагують народні депутати в залі. І змусити їх тиснути або не тиснути на цю кнопку дуже важко, особливо в таких питаннях, коли у них є своє внутрішнє переконання - незалежно від політичних прапорів", - додав Янукович.

Нагадаємо, 2 жовтня, парламент ухвалив у першому читанні проект закону, яким забороняється пропаганда гомосексуалізму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram