ГоловнаПолітика

У Луценка через осінь загострилися недуги

Ірина Луценко впевнена: на лікарів чинять тиск.

У Луценка через осінь загострилися недуги
Фото: www.radiosvoboda.org

Дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина повідомила, що зараз у чоловіка осіння загострення хвороб, а належних ліків і знеболювальних він не отримує.

При цьому в колонії доступні тільки но-шпа і ще один препарат.

За її словами, в такому стані Луценко змушений працювати. "Коли лікар дозволяє в'язневі залишитися в камері, він не робить відповідних записів у журналі й Луценко отримує догани, які надалі не дозволять отримати дострокове звільнення або перейти на поселення", - сказала дружина в'язня.

"Влада не збирається Луценка випускати, влада не збирається Луценка лікувати. Це суто політичне переслідування", - заявила дружина екс-міністра.

Вона також повідомила, що в Чернігові її чоловік погодився на проведення двох із чотирьох рекомендованих лікарями обстежень. Зокрема, він погодиться на пункцію печінки тільки за умови перебування в спеціалізованому лікувальному закладі, оскільки повертатися після такої процедури в колонію доволі небезпечно. "Оскільки такої умови не виконали, він відмовився від цього аналізу", - повідомила дружина Луценка.

Ірина Луценко також зазначила, що, на її думку, на лікарів, які обстежили її чоловіка, тиснуть, оскільки висновок про стан здоров'я її чоловіка з'явився через три дні й у ньому було зазначено, що лікування можливе й далі медикаментозне.

Нагадаємо, за інформацією, поширеною ДПтСУ за результатами обстеження 11 жовтня, стан здоров'я Юрія Луценка  задовільний, стаціонарне лікування йому не потрібне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram