ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

В "УДАРі" здивовані логікою партнерів по опозиції

У політсилі впевнені, що річ не в кількості округів, а в шансах кандидатів на перемогу.

В "УДАРі" здивовані логікою партнерів по опозиції
Фото: byut.com.ua

У партії "УДАР" здивовані рішенням з'їзду ВО "Батьківщина" про зняття мажоритарних кандидатів.

Про це йдеться в заяві партії, яка розміщена на офіційному сайті.

"У двох третинах округів, які визначили "УДАР" і "Батьківщина", наші колеги по опозиції своїх кандидатів не зняли. Ми ж свої зобов'язання виконали - там, де кандидати від "Батьківщини" мають більше шансів перемогти, ми своїх висуванців з перегонів зняли", - заявили в партії.

"Батьківщина" ж зняла лише 8 кандидатів із 22 округів, які були визначені за результатами спільного соціологічного дослідження та оцінки перспектив кандидатів. Не важливо, скільки всього кандидатів зняла "Батьківщина". Справа не в кількості округів, а в шансах кандидатів на перемогу. Упевнені, що таким діям "Батьківщини" належну оцінку дадуть виборці", - зазначають в партії Віталія Кличка.

В "УДАРі" відзначають, що в результаті ухвалення "Батьківщиною" такого рішення не були дотримані базові принципи визначення єдиного демократичного кандидата на окрузі. А саме: запобігти перемозі висуванців від влади і збільшення ймовірності перемоги кандидата від демократичних сил.

У партії навели приклад, що за даними спільного соціологічного дослідження у 211 окрузі в Києві рівень підтримки кандидата від "УДАРу" Миколи Бабенка на 12% вищий від рейтингу кандидата від "Батьківщини" Сергія Терьохіна. Водночас кандидат від влади займає друге місце в окрузі - з різницею в кілька відсотків.

"Враховуючи адміністративний і фінансовий ресурс влади, "Батьківщина" не усунула загрозу перемоги провладного висуванця. На жаль, у "Батьківщині" взяли гору амбіції та вузькопартійні міркування, а не прагнення спільної перемоги демократичних сил", - додали в "УДАРі".

У партії також вважають, що такими діями "Батьківщина" взяла на себе відповідальність за підвищення шансів на перемогу кандидатів від влади в чималій кількості мажоритарних округів.

Нагадаємо, сьогодні Об'єднана опозиція зняла своїх кандидатів по мажоритарних округах на користь кандидатів від "УДАРу" по 26 мажоритарних округах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram