ГоловнаПолітика

Янукович доручив звільнити українську журналістку з полону в Сирії

Президент узяв цю справу під особистий контроль.

Янукович доручив звільнити українську журналістку з полону в Сирії
Фото: EPA/UPG

Президент України Віктор Янукович доручив Міністерству закордонних справ, іншим відповідальним органам державної влади вжити всіх заходів для звільнення громадянки України Анхар Кочнєвої, яку взяли в полон у Сирійській Арабській Республіці.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

"У Сирії зникла журналістка, громадянка України, яка працювала для російських телеканалів. Я негайно доручив з'ясувати всі обставини інциденту і захистити права й інтереси громадянки України", - сказав Янукович.

Він зазначив, що буде тримати цю справу під особистим контролем.

"Де б не працювали чи перебували наші громадяни, їхні захист і безпека є для Української держави найвищим пріоритетом. Захист життя і безпеки українців - це питання честі мундира кожного нашого військового і кожного українського дипломата", - зазначив Янукович.

Нагадаємо, 12 жовтня Дарина Мітіна повідомила, що її подругу Кочнєву викрали за 20 км від Хомса, біля міста Ель-Кусейр.

Відомо, що Кочнєва приїхала в Сирію після того, як у країні почався конфлікт. Там вона працювала для порталу "Утро.ру" і супроводжувала журналістів, які приїжджали в Сирію. До цього вона працювала в Москві директором турфірми "Йорданський клуб".

Кочнєва співпрацювала з багатьма російськими ЗМІ, зокрема, телеканалами НТВ, РЕН ТВ і Russia Today, але на момент викрадення не входила до знімальної групи якогось із цих каналів.

Місто Ель-Кусейр розташоване поблизу північно-східного кордону Лівану. Протягом останнього тижня в цьому районі тривають запеклі бої між урядовими військами і бойовиками ВСА.

У Сирії вже півтора року не вщухає конфлікт, жертвами якого стали, за даними ООН, більш ніж 20 тисяч осіб. Влада Сирії заявляє, що наражається на спротив добре озброєних бойовиків, підтримку яким надають ззовні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram